preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Đakovo

Login
OKVIRNI VREMENIK PISANIH
PROVJERA ZNANJA 
2.polugodište

  

 

 

 

 

VRIJEME

 

VIRTUALNA ŠETNJA

 POPIS UDŽBENIKA I DOM-A
  ZA ŠKOLSKU GODINU

      2020./2021.

 
 
 
 
 
Anketa
Ovu školsku godinu namjeravam završiti s:

RAZREDNA PRAVILA 2014.

 

 

ZANIMLJIVOSTI NAŠE ŠKOLE

Želite se baviti nekim sportom, a ne znate kojim…?

Volite plesati i pjevati, a ne znate gdje…?

Možda u ovim prijedlozima pronađete baš svoj hobi!!!

 

 

ŠKOLSKI INKLUZIVNI DOKUMENT

 

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisno

eTwinning škola
eTwinning projekt PRIČA MOGA KRAJA
Mira Racić / datum: 30. 9. 2020. 22:21

eTwinning projekt Priča moga kraja provodi se tijekom ove školske godine kroz predmete Hrvatski jezik, Likovna i Tehnička kultura te Engleski jezik, a u njemu sudjeluju učenici 6. razreda redovne nastave te učenici posebnih odjela i odgojno-obrazovnih skupina naše škole. Voditeljica projekta je nastavnica Sanja Vidović, a projektu se na eTwinning platformi pridružilo već nekoliko partnerskih škola iz Republike Hrvatske. 


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt MALE TEHNIČKE RADONICE II.
Mira Racić / datum: 30. 9. 2020. 09:56

Projekt „Male tehničke radionice II“ porkenut je na platformi eTwinning, s ciljem poticanja učenika i učenica za razvijanje tehničko - tehnoloških vještina i znanja, razvijanju kreativnosti, praktičnih vještina, obrade materijala i uporabe IKT-a. 

Projekt će omogućiti prezentaciju inovativnih i samostalnih kreacija učenika u području tehničkog stvaralaštva, a koje su tijekom školske godine nastale u nastavnom i izvannastavnom radu. Također, sudjelovanjem u projektu učenici će upoznati partnere i njihove škole, te ostvariti suradnju i razmjenu ideja

Naša škola se također uključila u projekt, kako bi pokazali što naši učenici izrađuju tijekom  školske godine u predmetu tehnička kultura i na izvannastavnim aktivnostima.

Voditeljica projekta u našoj školi je nastavnica Sanja Vidović. 


[OPŠIRNIJE]Projektu The Book of the Four Seasons dodijeljena Nacionalna oznaka kvalitete
Ivana Hrastović Mandarić / datum: 25. 9. 2020. 10:18

Etwinning projektu The Book of the Four Seasons dodijeljena je 22.rujna 2020. Nacionalna oznaka kvalitete (National Quality Label). Projekt se provodio u Osnovnoj školi '' Vladimir Nazor'' Đakovo tijekom cijele školske godine 2019./2020.a koordinatorice projekta su bile profesorice Ivana Hrastović Mandarić i Željka Starčević. U projektu su sudjelovali učenici petih i osmih razreda naše škole, a ukupno je u projekt bilo uključeno 159 učitelja i oko 390 učenika iz različitih europskih država. Osnovni cilj projekta je bio razvijanje jezičnih, digitalnih i međukulturalnih kompetencija učenika tijekom zajedničkog rada na projektu, ali i poticanje istraživačkog i stvaralačkog duha.Unatoč velikim izazovima pred kojima smo se našli tijekom pandemije virusa Covid-19 i prelaska na online nastavu, sretni smo i zadovoljni da smo uspješno realizirali sve planirane aktivnosti projekta. Time smo još jednom pokazali da su ustrajnost, upornost i timski rad ključni za uspjeh! Čestitke učenicima i profesoricama na izvrnsom radu!

Ivana Hrastović Mandarić,prof.


[OPŠIRNIJE]Diseminacija projekta The Book of the Four Seasons
Ivana Hrastović Mandarić / datum: 15. 6. 2020. 09:49

Učenici 5ih i 8ih razreda naše škole, zajedno sa svojim učiteljicama Ivanom Hrastović Mandarić i Željkom Starčević, uspješno su priveli kraju eTwinning projekt The Book of the Four Seasons.U projektu je sudjelovalo 395 učenika i 152 učitelja iz različitih europskih zemalja: Francuske, Grčke, Italije, Poljske , Španjolske, Rumunjske, Ukrajine, Mađarske, Cipra, Albanije, Češke, Litve i Hrvatske. Projekt se provodio tijekom školske godine 2019./2020. i radni jezik je bio engleski. Ostvarena je izvrsna suradnja sa partnerima u projektu i uspješno su realizirane sve planirane projektne aktivnosti.Posebno izazovno je bilo razdoblje tijekom provedbe nastave na daljinu radi pandemije Covida-19 jer su učenici sve projektne zadatke rješavali prema uputama u aplikaciji Teams, viber grupi i u komunikaciji s partnerima putem Twinspacea projekta. Prvi puta smo provodili eTwinning projekt isključivo putem online komunikacije, ali naši učenici su vrlo ozbiljno i odgovorno odradili sve planirane zadatke. Glavni rezultati projekta nastali su zajedničkom suradnjom projektnih partnera i svaka strana se pridržavala zadanih rokova.U priloženom dokumentu navedene su poveznice na glavne rezultate projekta i evaluaciju projekta koju su pozitivno ocijenili i naši učenici i koordinatorice projekta u našoj školi. Ovom prilikom želimo zahvaliti svim učenicima koji su bili izuzetno motivirani i pokazali veliko zanimanje za ovaj projekt, ali i njihovim roditeljima koji su nam bili podrška tijekom provedbe projekta. 

Ivana Hrastović Mandarić, prof.


[OPŠIRNIJE]Sudjelovali smo na prvoj online konferenciji eTwinning škola
Ivana Hrastović Mandarić / datum: 14. 6. 2020. 14:45

Prva eTwinning online konferencija eTwinning škola održala se u subotu 4.04.2020. putem eTwinning platforme.Na Konferenciji je iz naše škole sudjelovala prof.Ivana Hrastović Mandarić koja je zajedno s prof.Željkom Starčević koordinator eTwinning projekata u našoj školi.Tijekom same konferencije predstavljena je oznaka etwinning škola i daljnja misija svih u promoviranju eTwinning projekata kroz vlastite primjere izvrsnosti i kvalitete rada.Uloga eTwinning škola je izuzetno važna u smislu motiviranja i ostalih škola u okruženju na uključivanje u provedbu eTwinning projekata i ostvarivanju uspješne suradnje s drugim školama u Europi.Nakon kratke uvodne riječi svim sudionicima Konferencije prvu prezentaciju je održala Irene Pateraki na temu:Overall presentation of the role of eTwinning Schools,Marta Giuliani je održala prezentaciju Editorial plan and promotion of eTwinning Schools in the Portal,a od ostalih prezentacija izdvojila bih i prezentaciju Illkay Cekirdek s temom Students as agents of change.Primitkom oznake eTwinning škole postali smo dio zajednice eTwinning škola u Europi i grupe učenika i učitelja koji svojim aktivnim sudjelovanjem i suradnjom u međunarodnim projektima unose u obrazovni sustav inovativne ideje,metode rada,proširuju znanja i stječu važne životne kompetencije te djeluju i na promjene u svojoj i široj zajednici.


[OPŠIRNIJE]Multilingual audiolibrary video uspješno završen!
Ivana Hrastović Mandarić / datum: 13. 6. 2020. 14:35

U sklopu projekta The Book of The Four Seasons jedna od završnih aktivnosti uključivala je i daljnju suradnju između projektnih partnera i osmišljavanje Multilingual audiolibrary video u kojem je svaka škola odabrala drugu partner školu iz projekta i zajedničkom suradnjom nastao je video u kojem učenici govore mjesece kroz godinu na jeziku partner škole i prevode jednu odabranu priču na svoj materinski jezik.Učenici osmih razreda i učiteljica Ivana Hrastović Mandarić su učili kako izreći mjesece kroz godinu na talijanskom jeziku i preveli su priču partner škole iz Albanije.Učenici petih razreda i učiteljica Željka Starčević su surađivali s partner školom iz Grčke i preveli su njihovu priču.Zadatak je bio vrlo zanimljiv učenicima i pokazali su svu svoju kreativnost u stvaranju ovih video uradaka,a neki od učenika su pokazali interes i za daljnje učenje talijanskog jezika.Uratke naših učenika možete pogledati na sljedećim linkovima:

https://www.youtube.com/watch?v=YsHDKOg-nNo   

https://www.youtube.com/watch?v=M-QxKeIiedI

 

 

     


[OPŠIRNIJE]Online sastanak projektnih partnera eTwinning projekta The Book of the Four Seasons
Ivana Hrastović Mandarić / datum: 13. 6. 2020. 14:07

U petak,5.06.2020.god.održan je online sastanak svih projektnih partnera u eTwinning međunarodnom projektu The Book of The Four Seasons u kojem ove nastavne godine sudjeluju i učenici naše škole.Unatoč poteškoćama i svim izazovima s kojima smo se suočili u nastavi na daljinu,uspješno privodimo još jedan međunarodni projekt kraju i vjerujemo da ćemo i ove godine opravdati titulu eTwinning škole na koju smo izuzetno svi ponosni.Kao jedan od koordinatora ovog međunarodnog projekta posebno sam zadovoljna što su svi planirani zadatci projekta i projektne aktivnosti odrađeni u roku i pohvale našim učenicima koji su vrijedno i motivirano radili i surađivali s učenicima partnerima u projektu. U završnoj fazi planirana je još i evaluacija projekta od strane učenika i nastavnika te diseminacija.Online sastanak projektnih partnera u projektu organizirala je u obliku Live eventa na platformi etwinning glavna koordinatorica projekta Monica Frigerio iz Italije.Slijedi link na snimku sastanka https://www.youtube.com/watch?v=mfqRM2wVqe8&feature=youtu.be

Ivana Hrastović Mandarić i Željka Starčević


[OPŠIRNIJE]Easter greeting card
Ivana Hrastović Mandarić / datum: 10. 4. 2020. 22:23

[OPŠIRNIJE]Kreirali smo svoje avatare i Bitmoji
Ivana Hrastović Mandarić / datum: 1. 11. 2019. 15:16

Za potrebe projekta The Book of the Four Seasons učenici osmih razreda kreirali su svoje vlastite personalizirane likove tj.avatare i Bitmoji koristeći android aplikacije i Snapcaht  na svojim mobilnim uređajima.Aktivnost im se jako svidjela te smo sve avatare i Bitmoji spojili u Pholody alatu i koristili ih za predstavljanje učenika u projektu kao zamjena za profilne slike na facebook stranici projekta i na platformi eTwinning.Učenici su dizajnirali svoje likove tako da budu što sličniji njima samima,a krajnji rezultat možete pogledati na sljedećoj poveznici: 

https://www.youtube.com/watch?v=gL2ZNliairY


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju