preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Đakovo

Login
OKVIRNI VREMENIK PISANIH
PROVJERA ZNANJA 
2.polugodište

  

 

 

 

 

VRIJEME

 

VIRTUALNA ŠETNJA

 POPIS UDŽBENIKA I DOM-A
  ZA ŠKOLSKU GODINU

      2020./2021.

 
 
 
 
 
Anketa
Ovu školsku godinu namjeravam završiti s:





RAZREDNA PRAVILA 2014.

 

 

ZANIMLJIVOSTI NAŠE ŠKOLE

Želite se baviti nekim sportom, a ne znate kojim…?

Volite plesati i pjevati, a ne znate gdje…?

Možda u ovim prijedlozima pronađete baš svoj hobi!!!

 

 

ŠKOLSKI INKLUZIVNI DOKUMENT

 

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisno

Hrvatski jezik
Haiku- tradicionalna japanska pjesma
Mira Racić / datum: 3. 6. 2020. 12:40

Učenici na satu hrvatskoga jezika učili o japanskoj kulturi, tradiciji i najpoznatijoj kratkoj pjesničkoj formi-haiku.


[OPŠIRNIJE]



Kreativni natječaj za osnovnoškolce „Moj tata i ja“
Mira Racić / datum: 3. 6. 2020. 11:03

Dječji kreativni centar "Dokkica" u okviru projekta "I tata je važan" pokreće kreativni natječaj za učenike osnovnih škola pod nazivom "Moja tata i ja". OŠ „Vladimir Nazor“ surađuje s Dokkicom na različitim projektima kreativnoga stvaralaštva te molimo sve zainteresirane učenike da se prijave svojim radovima na ovaj vrlo zanimljiv natječaj. Cilj je natječaja likovnim i literarnim radovima predstaviti aktivnu ulogu oca u obitelji i životu djeteta.


[OPŠIRNIJE]



Literarni uradak učenice Ariane Miholjek (6.b)
Mira Racić / datum: 28. 5. 2020. 13:04

PROLJETNA VRATA

 

 

     Još u mjesecu ožujku na vrata nam je pokucalo proljeće, a sada smo već daleko zakoračili kroz vrata zelenila, pupoljaka, cvrkutanja ptica i šarenila cvijeća.

     U proljeće sve se budi, cvjetovi kreću  rasti, pospani medo budi se iz sna u potrazi za slasnim medom, zečići livadom skaču, ptice pjevaju radosne pjesme. Sve životinje sretno u šumi goste se raznolikim biljkama, gljivicama, slatkim bobicama što u grmu rastu, mahovinom s drveta i svježom vodom što juri niz potok. Pčelice nam oprašuju cvijeće i od njega prave zlaćani i slasni med, a medo im rado dođe u goste ne bi li dobio malo tog meda. Marljivi mravi skupljaju mrvice za gozbu te velike zajednice. Leptirić livadom leti i pokazuje svoje novo raznobojno ruho.

     Sve je tako predivno i šareno, svako jutro rosna trava zamiriše sve do mog prozora, a ptice razmiču zavjese i pjesmom me zovu da se dignem iz kreveta i opet krenem istraživati nove dijelove svijeta iza vrata proljeća.

 

Ariana Miholjek 6.b

                                                                                nastavnica: Tatjana Majačić, prof. 


[OPŠIRNIJE]



Lektira na daljinu-zašto ne?
Mira Racić / datum: 27. 5. 2020. 07:30

Projekt Lutkarska bajka, predstavljanje likova iz bajke Sretni princ Oscara Wildea.

(autor teksta: Maja Vuka, prof.) 

Kako se čitanje lektire u nastavi na daljinu ne bi svelo samo na određivanje likova, sadržaja, mjesta i vremena radnje, učenicima sam predložila rad na projektu Lutkarska bajka u kojem su učenici odabrali dio teksta, dramatizirali ga te predstavili u obliku lutkarske bajke. Učenici su imali zadatak osmisliti lutkarski igrokaz vezan uz lektiru, tj. osmisliti jedan prizor iz bajke. Odabrani dio teksta učenici su prvo dramatizirali, podijelili uloge, osmislili dijaloge te izradili lutke i scenu, odnosno pozornicu.

 


[OPŠIRNIJE]



Pripremne radionice za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 11. veljače
Mira Racić / datum: 12. 2. 2020. 21:57

Dan sigurnijeg interneta obilježava se u veljači svake godine diljem svijeta. Ove smo se godine prijavili za sudjelovanje u obilježavanju Dana sigurnijeg interneta kako bismo osvijestili važnost sigurnog korištenja interneta.  Na satu razrednika 5.a razreda održali smo dvije radionice s temom zaštite osobnih i tuđih podataka na internetu te smo osmislili i smjernice za sigurno ponašanje na internetu. Rabili smo edukativne i promotivne materijale koje je ponudio Centar za sigurniji internet (CSI). Na sam Dan sigurnijeg interneta učenici će moći riješiti i kviz o sigurnosti na internetu.


[OPŠIRNIJE]



Čajanka ili lektira? Može oboje!
Mira Racić / datum: 12. 2. 2020. 21:51

Primjer dobre prakse ( Grigor Vitez Izbor iz poezije)

                Kako bih učenicima približila poeziju i ljepotu pisane riječi, odlučila sam ukrasti ideju kolegice Anite Šojat te organizirati čajanku na kojoj ćemo čitati pjesme Grigora Viteza, pisati lažne strofe, slušati zvukove iz prirode, smišljati onomatopejske glagole, piti čaj i družiti se u neformalnom okruženju kako bih učenicima omogućila snažnije doživjeti pjesnički izraz.


[OPŠIRNIJE]



RSS


preskoči na navigaciju