preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Đakovo

Login
OKVIRNI VREMENIK PISANIH
PROVJERA ZNANJA 
2.polugodište

  

 

 

 

 

VRIJEME

 

VIRTUALNA ŠETNJA

 POPIS UDŽBENIKA I DOM-A
  ZA ŠKOLSKU GODINU

      2020./2021.

 
 
 
 
 
Anketa
Ovu školsku godinu namjeravam završiti s:





RAZREDNA PRAVILA 2014.

 

 

ZANIMLJIVOSTI NAŠE ŠKOLE

Želite se baviti nekim sportom, a ne znate kojim…?

Volite plesati i pjevati, a ne znate gdje…?

Možda u ovim prijedlozima pronađete baš svoj hobi!!!

 

 

ŠKOLSKI INKLUZIVNI DOKUMENT

 

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisno

DAS INTERVIEW MIT LARA BOŠKOVIĆ
Snježana Krišto / datum: 26. 11. 2020. 09:56

In unserer Schule haben wir oft Schüler, die einige Zeit in Deutschland vebracht haben – so hat auch unsere Schülerin Lara Bošković, die in die 6.a Klasse geht. Die Freunde aus ihrer Klasse haben in der Deutschstunde ein Interview mit ihr gemacht. Ihr könnt das Video auf dem folgenden Link sehen:

https://youtu.be/-294hA_4ywI

Viele Grüβe von der 6.a Klasse und Lehrerin Sanja Lišnjić


[OPŠIRNIJE]



Dodijeljena Europska oznaka kvalitete projektu The Book of the Four Seasons
Snježana Krišto / datum: 2. 11. 2020. 14:10

ETwinning projekt The Book of the Four Seasons, u čijoj provedbi su prošle školske godine sudjelovale koordinatorice projekta Željka Starčević, prof. i Ivana Hrastović Mandarić, prof. te učenici petih i osmih razreda naše škole, nagrađen je u rujnu Nacionalnom oznakom kvalitete. I dalje nam stižu izvrsne vijesti iz eTwinning zajednice i krajem listopada, prema odabiru Nacionalne službe za podršku provedbi eTwinninga, projekt je ušao u uži izbor te je nagrađen i Europskom oznakom kvalitete (European Quality Label ). Ovo značajno priznanje za izvrsnost u radu dodjeljuje Središnja služba eTwinninga u Bruxellesu, a dodjeljuje se isključivo međunarodnim projektima koji su postigli određene europske standarde. Izuzetno smo ponosni da je upravo projekt The Book of the Four Seasons nagrađen na europskoj razini, te iskreno čestitamo koordinatoricama projekta i našim učenicima na ustrajnom radu i svladavanju svih izazova tijekom prošle školske godine. Unatoč pandemiji virusa Covid-19 uspješno su realizirane sve planirane aktivnosti projekta. Posebno izazovno i zahtjevno razdoblje rada bilo je tijekom prelaska na online nastavu. U vrlo kratkom vremenu trebalo je organizirati rad u virtualnom okruženju te je svakodnevna  komunikacija putem digitalnih aplikacija bila ključna kako bi se zadržala motivacija svih za daljnji rad u projektu i odradile sve potrebne aktivnosti. Više o nagrađenom projektu možete pročitati na poveznici Radio Đakova https://www.radio-djakovo.hr/2020/11/europska-oznaka-kvalitete-projektu-the-book-of-the-four-seasons/

 


[OPŠIRNIJE]



White Cane Safety Day
Snježana Krišto / datum: 17. 10. 2020. 11:42

U sklopu Kurikuluma engleskog jezika i ove smo školske godine u listopadu 2020./2021. obilježili Međunarodni dan bijelog štapa. Taj dan se obilježava u cijelom svijetu 15. listopada s ciljem podizanja svijesti građana o specifičnim potrebama slijepih i slabovidnih osoba u zajednici i društvu općenito. Bijeli štap služi slijepim i slabovidnim osobama kao pomagalo u svakodnevnom kretanju u prometu i na ulici.


[OPŠIRNIJE]



Don't borrow anything! It's Corona time!
Snježana Krišto / datum: 16. 10. 2020. 15:51

Na satu engleskog jezika učenici 2.b razreda s učiteljicom Snježanom Krišto su usvojili vokabular vezan za školski pribor te naučili i uvježbali kako pitati da posude nešto od školskog pribora, kako odgovoriti na takav upit te kako koristiti izraze vezane uz kulturno ophođenje u komunikaciji. Također su pokazali da su odgovorni i svjesni da se zbog pandemije koronavirusa stvari ne smiju zaista posuđivati. Stoga su s entuzijazmom prihvatili ideju o snimanju ovih aktivnosti kao idealnu priliku kako bi druge podsjetili na to. U videu koji slijedi u nastavku možete vidjeti što su učenici naučili te što nam poručuju.

 

                                                                                Snježana Krišto


[OPŠIRNIJE]



Nagrađene dvije učiteljice naše škole
Snježana Krišto / datum: 9. 10. 2020. 10:57

Povodom Svjetskog dana učitelja koji se obilježava svake godine 5.listopada, održana je svečana online dodjela priznanja najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima za prošlu školsku godinu. Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima (NN, br. 53/2019.) i prema procjeni Povjerenstva za nagrađivanje izabrana su 504 najuspješnija odgojno-obrazovna djelatnika u školskoj godini 2019./2020. Osobito nam je drago da su na tom popisu i dvije kolegice iz naše škole: Željka Starčević, profesorica engleskog i njemačkog jezika, napredovana u zvanje mentora i Ivana Hrastović Mandarić, profesorica engleskog jezika, napredovana u zvanje savjetnika.


[OPŠIRNIJE]



Obilježavanje Europskog dana jezika na malo drugačiji način (autor: Sanja Lišnjić)
Snježana Krišto / datum: 6. 10. 2020. 20:08

Unatoč epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi u hrvatskim školama u našoj školi smo i ove godine u aktivu stranih jezika javno obilježili Europski dan jezika koji se slavi 26. rujna širom Europe. Budući da je jezična raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja i ključni čimbenik bogate kulturne baštine našeg kontinenta, Vijeće Europe promiče višejezičnost u cijeloj Europi. U našoj školi imamo dugogodišnju tradiciju poučavanja njemačkog, engleskog i mađarskog jezika.


[OPŠIRNIJE]



POZIVNICA NA OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG DANA JEZIKA
Snježana Krišto / datum: 25. 9. 2020. 21:26

Poštovani nastavnici stranih jezika, nastavnici našeg materinjeg jezika, a također i svi nastavnici koji su zainteresirani za učenje stranih jezika, učiteljice aktiva stranih jezika OŠ ˶Vladimir Nazor˝ Đakovo Vas pozivaju da nam se pridružite u neobičnom online susretu i proslavi Europskog dana jezika 2020.! Ako imate zanimljivih ideja na stranim jezicima koje želite provesti sa svojim učenicima u razredu podijelite ih s nama na zajedničkoj online stranici u digitalnom alatu Padlet   (https://padlet.com/ihmt39/k9dtu2du3gmg7yaz) posvećenoj obilježavanju ovogodišnjeg Europskog dana jezika. Uz aktivnosti koje provedete napišite naslov i ukratko opišite i podignite na poveznicu Padleta te možete dodati fotografije i video zapis učenika ako imate suglasnosti roditelja. Molimo napišite uz objavu i vaše ime i prezime, iz koje škole nam se pridružujete te dob učenika. Zamislili smo da materijale stavljamo do 30. rujna 2020.

Pokažimo zajedno svo bogatstvo i jezičnu raznolikost Europe i ukažimo na važnost učenja stranih jezika! Na službenoj stranici Europskog dana jezika možete pronaći pregršt primjera i odličnih ideja za obilježavanje ovog dana: https://edl.ecml.at/ .

Svim sudionicima, a posebno našim učenicima čiji kreativni duh nikad ne jenjava:

 

We wish you a happy European Day of Languages!

Feiern wir gemeinsam den Europäischen Tag der Sprachen!

Boldog Nyelvek Európai Napját!

Proslavimo zajedno Europski dan jezika!

 


[OPŠIRNIJE]



Mali "Nijemci " u nastavi na daljinu ( Autor: Željka Starčević)
Snježana Krišto / datum: 13. 6. 2020. 10:35
U nastavi na daljinu jako dobro su se snašli i naši učenici mlađeg uzrasta, a u ovom slučaju radi se o učenicima 3.c razreda koji su kao projektni zadatak nakon učenja novih izraza kroz temu "Kleidung" na nastavi njemačkog jezika kod učiteljice Željke Starčević snimili kratak video kojim su predstavili što su trenutno odjenuli oni ili njihovi članovi obitelji. Svi su bili jako uspješni, čestitke svima.  Lehrerin Željka ist sehr stolz auf sie! Učiteljica je jako ponosna na njih! Slijedi poveznica na kratak videokolaž učeničkih videozapisa. Bravo 3.c!
 https://www.youtube.com/watch?v=Hrm9Pw9SZVc

[OPŠIRNIJE]



Petaši kao "producenti i youtube trgovci" ( Autor: Željka Starčević)
Snježana Krišto / datum: 13. 6. 2020. 10:22

Kao projektni zadatak  "My Ad"na satu engleskog jezika u online nastavi kod učiteljice Željke Starčević, učenici petih razreda dobili su zadatak osmisliti proizvod, plakat za reklamu tog proizvoda i na kraju sve to prezentirati videouratkom kojim će pohvaliti svoj proizvod i "prodati ga". Zadatak je bio biti kreativan, zabaviti se i pri tome primjenjivati novostečena znanja na engleskom jeziku. Koliko su to uspješno napravili govori i sama činjenica da se za ovu objavu učiteljica nije mogla odlučiti koji video od njih 77 pokazati, a koji ne, zbog prostora na našoj stranici pa je napravila popis svih učenika i zamolila kolegicu da joj izabere nekoliko brojeva, a potom ograničila duljinu spojenog videa na 7 minuta ( JUST TO BE FAIR). Svi radovi su bili vrlo vrlo uspješni i svi učenici zaslužuju biti javno pohvaljeni za trud, rad, upornost, kreativnost, ali i za vidljiv napredak u uporabi engleskog jezika. Čestitke svim učenicima petih razreda, a evo samo mali djelić njihovog rada prikazan kroz nekoliko fotografija i jedan spoj "REKLAMA" povezanih u jedan kratak video na poveznici koja slijedi  https://www.youtube.com/watch?v=6TJHBSuduQs. Good job 5.a, 5.b i 5.c! Your teacher is proud of you!


[OPŠIRNIJE]



5.c privodi kraju e-Twinning projekt (autor: Željka Starčević)
Snježana Krišto / datum: 1. 6. 2020. 12:28
Kao što smo vam obećali ranije, naši učenici unatoč nastavi na daljinu vrijedno završavaju svoje započete obaveze iz rujna. U našem projektu The book of the four seasons" učenici su izradili knjige jeseni, zime i proljeća, a sad smo završili i naš partnerski rad s Grčkom i napisali priču o ljetu i to na osnovi slike koju nam je poslala naša partnerska škola , Osnovna škola Skiathos. Mi smo našim partnerima također zadali sliku prema kojoj su i oni napisali priču.  Slijede priče na stranicama 94. do  103.  Ukoliko prolistate malo dalje na str. 108-110 nalazi se priča naših osmaša pod vodstvom njihove učiteljice Ivane Hrastović-Mandarić.
https://www.storyjumper.com/book/read/79049885/5e51786950fb3#page/95.

[OPŠIRNIJE]



My thoughts on peace
Snježana Krišto / datum: 28. 5. 2020. 19:04

Učenici 6.a i 7.c razreda su na izbornoj nastavi Engleskog jezika pisali svoja razmišljanja, sastave, stripove i pjesme o miru. Pod "opširnije" možete vidjeti njihove radove.

                                                                                      Snježana Krišto


[OPŠIRNIJE]



I Nazorovke imenovane
Snježana Krišto / datum: 8. 5. 2020. 14:31

IVANA HRASTOVIĆ MANDARIĆ, SNJEŽANA KRIŠTO i ŽELJKA STARČEVIĆ su imenovane za članove Radne skupine predmetnih kurikuluma za Engleski jezik i Njemački jezik od strane ministrice Blaženke Divjak, a njihove videolekcije ste mogli pratiti na Sportskoj televiziji te se nalaze na stranici Škole za život.  Dokument o imenovanju se nalazi u prilogu.


[OPŠIRNIJE]



Knjiga Rječnik "Mjeseci u godini" (autor: Željka Starčević i Ivana Hrastović Mandarić)
Snježana Krišto / datum: 19. 4. 2020. 11:48
Unatoč nastavi na daljinu i u online okruženju, naši učenici vrijedno surađuju na europskoj razini. Dio projekta" The Book of the Four Seasons" bio je i zadatak snimiti video uradak koji će na engleskom i hrvatskom jeziku pokazati nazive za sezone ili mjesece u godini. Razredi 5.c i 8c, pod vodstvom svojih teacherica Željke Starčević i Ivane Hrastović Mandarić tik pred odluku o nastavi na daljinu uspjele su snimiti, a potom za vrijeme "karantene" i podijeliti svoj dio zadatka i time postati dio stranica ove nadasve zanimljive knjige. Pogledajte, kako su djeca predstavila svoj zadatak i uživajte u sličnostima i razlikama jezika Europske unije. Slijedi link na knjigu. Uživajte. Djeco, bravooo!
 
https://read.bookcreator.com/BjCbkDW4HDhsaMHlylltzraSxTj1/BDkD_XRJSDCkyvFpCfWQ6w
 

[OPŠIRNIJE]



Nastava engleskog jezika na malo drugačiji način (autorice: Snježana Krišto i Katarina Kovačić)
Snježana Krišto / datum: 23. 3. 2020. 08:24

Nastava na daljinu je izazov s kojim se u ovo vrijeme susreću svi učitelji i učenici. Kako bi nastavu engleskog jezika za najmlađe učenike učinile što poticajnijom, učiteljice Katarina Kovačić i Snježana Krišto su za svoje učenike prvih razreda osmišljavale i izvodile simulirane nastavne aktivnosti u svrhu ponavljanja ili obrade novih sadržaja. Učiteljica Katarina Kovačić se stavila u ulogu učenice prvog razreda dok je učiteljica Snježana Krišto ostala u ulozi učiteljice. Aktivnosti su snimale i potom slale učenicima i roditeljima uz popratne zadatke za ponavljanje i vježbu. Povratne informacije mnogih roditelja i učenika su pozitivne te se ovakav način rada pokazao vrlo motivirajućim za učenike. Videozapise možete pogledati pod „opširnije“.

 

             Učiteljice Snježana Krišto i Katarina Kovačić


[OPŠIRNIJE]



Winter story (eTwinning project) (autorice: Željka Starčević i Ivana Hrastović Mandarić)
Snježana Krišto / datum: 7. 3. 2020. 18:45

Kako je i najavljeno, naši učenici 5.c,8.b i 8.c raz.uspješno nastavljaju svoje djelatnosti na eTwinning platformi i projektu The Book of the Four Seasons pod budnim okom svojih teacherica Željke Starčević i Ivane Hrastović Mandarić.


[OPŠIRNIJE]



Održano 22.županijsko natjecanje u znanju engleskog jezika
Ivana Hrastović Mandarić / datum: 5. 3. 2020. 23:46

U utorak,3.ožujka 2020. održano je Županijsko natjecanje u znanju engleskog jezika u Osnovnoj školi Višnjevac u Osijeku.Natjecanje se organizira svake godine samo za učenike osmih razreda osnovne škole koji su učili engleski jezik kao prvi strani jezik ili kao drugi, a ove školske godine našu školu je predstavljala učenica Petra Papuga,8c raz. i učenik Filip Ostajmer,8b raz.Mentorica učenicima bila je prof.Ivana Hrastović Mandarić.Na natjecanju je sudjelovalo 46 učenika iz 28 osnovnih škola naše županije. Test se sastojao od tri dijela:Listening comprehension,Reading comprehension i The use of language and vocabulary.Maksimalan broj bodova koji su učenici mogli ostvariti bio je 80,a svi oni koji su ostvarili 60 bodova i više, predloženi su za državno natjecanje.Naša učenica Petra Papuga ostvarila je peto mjesto na ljestvici poretka s ukupno 70 bodova i predložena je za državno natjecanje,a učenik Filip Ostajmer ostvario je šesnaesto mjesto na ljestvici poretka s ukupno 58 bodova.Iskrene čestitke našim učenicima na izvrsnim rezultatima i želimo im i u budućnosti puno uspjeha u učenju engleskog jezika.

 


[OPŠIRNIJE]



''Feeling downie,eat a brownie!''
Ivana Hrastović Mandarić / datum: 23. 2. 2020. 19:41

U petak 21.veljače organizirali smo u našoj školi pravu malu slastičarsku radionicu!Sudjelovali su učenici 8a razreda i učiteljice Mara Matijaković i Ivana Hrastović Mandarić,a radionica je bila zamišljena kao integrirani nastavni sat domaćinstva i izborne nastave engleskog jezika.Učenici rado sudjeluju u svim aktivnostima koje se provode u sklopu domaćinstva kao izvannastavne aktivnosti ,a ovaj put su imali priliku spojiti svoje slastičarske vještine i znanje engleskog jezika.


[OPŠIRNIJE]



Roses are red,violets are blue...
Ivana Hrastović Mandarić / datum: 16. 2. 2020. 21:42

''Roses are red,violets are blue,sugar is sweet and so are you''najpoznatiji su stihovi na čestitkama za Valentinovo u engleskom govornom području.Valentinovo se još spominje i kao Dan zaljubljenih,a obilježavamo ga svake godine 14.veljače.Osim prigodno uređenih panoa u učionicama i školskom hodniku,Valentinovo obilježavamo i na nastavi kroz različite aktivnosti.Ove školske godine odlučili smo ga obilježiti na malo drukčiji način.


[OPŠIRNIJE]



Say ''NO'' to cyberbullying!
Ivana Hrastović Mandarić / datum: 13. 2. 2020. 11:38

 I učenici osmih razreda naše škole su u sklopu nastave engleskog jezika i sata razrednika obilježili Safer Internet Day u utorak 11.2.2020.Pogledali smo promotivni obrazovni video sa službene stranice Safer  Internet Day  te uz pripremljene kartice sa različitim scenarijima i oblicima virtualnog nasilja sudjelovali u raspravi na tu važnu temu.Učenici su u raspravi navodili vlastita iskustva vezana uz cyberbullying ,koja pravila primjenjuju u komunikaciji u virtualnom svijetu,kako virtualni svijet utječe na njihov stvarni život,kako prepoznati opasnost na Internetu i važnost nadzora odraslih osoba u svim aktivnostima koje se odnose na korištenje interneta i digitalne tehnologije.Učenici su također riješili i kratak upitnik te osvijestili razinu opasnosti kojoj mogu biti izloženi nakon samo jednog  klika na kompjuteru.Tijekom sata i za domaću zadaću dizajnirali su i plakate za Safer Internet Day koristeći digitalni alat Canvu.U nastavku možete pogledati vrlo uspješne uratke učenika 8ih razreda naše škole.

                                                                                                                


[OPŠIRNIJE]



Filmska ekipa na izbornoj nastavi (autor: Željka Starčević)
Snježana Krišto / datum: 28. 1. 2020. 13:26

Učiti strani jezik i nije tako loše. Malo pjevamo, malo se igramo, pričamo, ponekad pišemo i pisma, a evo nerijetko i glumimo. Učenici 4.a razreda, na satu engleskog jezika, njima inače izborni predmet, učili su priču "Zlatokosa i tri medvjeda".

Nakon naučenog volabulara i vrlo kratkog uvježbavanja na satu odlučili smo se poigrati i na tren postati maleni redatelji, glumci, a i rekviziti. Napominjem, na prethodnom satu smo priču poslušali, pogledali kratak crtić i već na idućem osmislili dijaloge, pripremili i odglumili. Pogledajmo našu filmsku ekipu .

Snimatelj: učiteljica Željka Starčević. 

Đakovo, 28. siječnja 2020.g

[OPŠIRNIJE]



E-Twinning projekt u našoj školi (autor: Željka Starčević)
Snježana Krišto / datum: 5. 1. 2020. 15:35

I ove školske godine naši učenici sa svojim Teachericama Željkom Starčević i Ivanom Hrastović-Mandarić vrijedno rade na novim projektima i surađuju s učenicima i učiteljima iz cijele Europe. Ove školske godine pišemo priče o četiri godišnja doba i to u realnom vremenu, a sve priče slažemo u online Storyjumper knjigu pod nazivom The Book of the Four Seasons.


[OPŠIRNIJE]



Dear teachers, employees and classmates!
Snježana Krišto / datum: 19. 12. 2019. 20:14

I wish you a merry, cozy Christmas. Spend it with family and friends and have fun! Give and receive presents, listen to Christmas music, decorate the tree with ornaments, etc. Be the best version of yourself! Think about the good things in life! More love, less hate! Once again, merry Christmas!

                                                                                Domagoj Petz, 7.a


[OPŠIRNIJE]



Christmas
Snježana Krišto / datum: 19. 12. 2019. 19:58

Life isn't always fair,

So on Christmas you have to share.

It will make you better,

Even when it's a bad weather.

 

Call some friends and play a game,

With someone it won't be lame.

You can get a Christmas tree and decorate it,

After that, get yourself something sweet.

 

                                                                        Lovro Kedačić, 7.c


[OPŠIRNIJE]



Christmas letter
Snježana Krišto / datum: 19. 12. 2019. 19:49

Dear Slavoslav,

I wish you a merry Christmas. How are you doing? I hope you're having fun in Canada with your family. I hope you don't die in all that snow that you have there. Anyway, I want you to be really happy and that you get tons of presents from Santa! What do you want for Christmas this year? I wanna know! I want a new bike or maybe a new computer. I just can't wait! I am having lots of fun here in Britain with my friends. We have snowball fights almost every day. I'm really happy here, but I know I'll have to come back to California once the Christmas break is over.

                                                                      With lots of love, Josip

                                                                            Mihael Gilman, 7.c


[OPŠIRNIJE]



POZIV NA IZLOŽBU ULMER SCHACHTEL /ULMSKA KUTIJA (autor: Sanja Lišnjić)
Snježana Krišto / datum: 18. 11. 2019. 13:34

Dragi učenici i roditelji,

Pozivam vas na izložbu u Gradsku i sveučilišnu knjižnicu Osijek u kojoj počinje izložba Ulmer Schachtel/Ulmska kutija. Ulmska kutija je naziv broda u kojem su Švabe nastanjivali ove prostore za vrijeme doseljavanja  na ove prostore, a naši učenici četvrtog razreda su imali priliku čuti više o tome kad smo u listopadu posjetili Zemaljsku udrugu Podunavskih Švaba. 

 


[OPŠIRNIJE]



OBILJEŽEN MJESEC HRVATSKE KNJIGE U SKLOPU KURIKULUMA STRANOG JEZIKA (autor Sanja Lišnjić)
Snježana Krišto / datum: 12. 11. 2019. 16:03

Povodom Mjeseca hrvatske knjige koji se slavi od 15. listopada do 15. studenoga u sklopu kurikuluma stranog jezika Čitanje i pisanje za zabavu učenici 8.a i 6.a redovne nastave njemačkog jezika  i  7.a i 7.b razreda izborne nastave njemačkog jezika sa svojom učiteljicom Sanjom Lišnjić tijekom listopada i studenog jedan nastavni sat tjedno izrađuju pisma na kojima pišu stihove, pjesme, citate njemačkih autora.


[OPŠIRNIJE]



SVESTRANOST U UČENJU STRANIH JEZIKA (autor: Željka Starčević)
Snježana Krišto / datum: 23. 10. 2019. 17:30

 

Nazorovi "Englezi i Nijemci" nastavljaju s projektima sa svojim učiteljicama stranih jezika. Kvalitetan rad i promociju znanja prepoznali su i lokalni mediji i izdavači. O našim uspjesima možete čitati na web stranicama Večernjeg lista i Profil-Kletta. 
Kliknite na link i uživajte u radovima svoje djece!
 
https://www.profil-klett.hr/tags/ikt
 
https://lokalni.vecernji.hr/zupanije/ucili-na-primjeru-da-invaliditet-ne-treba-biti-prepreka-za-ostvarivanje-onoga-sto-volis-17119
 
 

[OPŠIRNIJE]



UČITELJICA SANJA LIŠNJIĆ PREZENTIRALA NASTAVU USMJERENU NA UČENIKA IZ SVOJE PRAKSE NA MEĐUNARODNOJ CARN ALARA KONFERENCIJI (autor: Sanja Lišnjić)
Snježana Krišto / datum: 23. 10. 2019. 17:15

Od 17. – 19. listopada 2019. godine sam sudjelovala na međunarodnoj CARN-ALARA konferenciji akcijskih istraživanja  u Splitu pod nazivom ''Imagine Tomorrow: Practitioner Learning for the Future'' na kojoj sam podijelila svoje iskustvo o vrijednostima nastave usmjerene na učenika u svojoj nastavnoj praksi u sklopu predavanja ''Challenges of introducing action research as a form of professional development of teachers" (https://carn-alara2019.org/home). Naime, s tim pristupom sam upoznata još davne 2009. godine kad sam sudjelovala u dvogodišnjem akcijskom istraživanju u sklopu projekta ,,Poticanje stvaralaštva učitelja'' (,,Encuraging creativity in education'') pod vodstvom dr. sc. Branka Bognara. U projekt je nas nekoliko entuzijasta iz škole uključila naša pedagoginja Verica Kuharić-Bučević. Nastava usmjerena na učenika je aktualizirana Kurikularnom reformom u našim školama te plodove onoga što sam naučila tada, dolaze do punog izražaja zadnjih nekoliko godina u mojoj nastavi. Glavna tema konferencije je bila:  Imagine Tomorrow: Practitioner Learning for the Future. Organizatori dodatno objašnjavaju: We believe that learning is a process of not only changing and creating the world, but also changing and creating ourselves. We therefore actively challenge discourses that reduce learning to knowledge transference. In this process, we learn not only what we already know, but also what we need to create. This way, we direct our learning towards the future – to the development of those potentials that are necessary for the creative shaping of the future world. Put promjene zna biti težak i dugotrajan te nam svima skupa želim puno sreće u daljnjem stručnom usavršavanju na tom planu.

Kako je sve izgledalo, možete pogledati u fotogaleriji (fotografkinja Jasenka Bognar) ili kliknuti OVDJE.

                                                                                             Sanja Lišnjić


[OPŠIRNIJE]



REALIZIRAN IZLET UČENIKA ČETVRTOG RAZREDA KOJI POHAĐAJU NJEMAČKI JEZIK U OSIJEK (autor: Sanja Lišnjić)
Snježana Krišto / datum: 14. 10. 2019. 21:29