preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Đakovo

Login
VIRTUALNA KNJIŽNICA
OŠ "VLADIMIR NAZOR" 
ĐAKOVO

  

 

 

 

 

 

VRIJEME

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Anketa
Ovu školsku godinu namjeravam završiti s:

 

 

 

 

 

 

ŠKOLSKI INKLUZIVNI DOKUMENT

 

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisno

vijesti
PROJEKTNI ZADATAK SEDMAŠA - MOJA KUĆA
Sanja Vidović / datum: 7. 12. 2021. 09:25

U sklopu eTwinning projekta NAŠIM ULICAMA  učenici promatraju ulice kroz koje prolaze pa tako i svoju ulicu u kojoj žive. Unutar nastavne godine učenici su dobili projektni zadatak MOJA KUĆA koji je sastavljen u nekoliko etapa;

Prva etapa je fotografija kuće:

  

     

Druga etapa je skica njihove kuće u izometriji i mjernje duljina:

     


[OPŠIRNIJE]KLUB MLADIH TEHNIČARA I TEHNIČKA RADIONICA
Sanja Vidović / datum: 7. 12. 2021. 09:20

Na tehničkim radionicama u našoj školi radi se stvarno svašta i ono što učenici žele raditi. Budući se ove godine pojavilo jako puno djece na radionici i to od prvog do osmog razreda, moram reći stvarno su ambicije različite i šarolike.

Učenici razredne nastave se igraju, slažu legiće, od otpadnih komada drveta prave svašta; kućice za lutke, namještaj, što god im na um padne. Učenici predmetne nastave od priprema za natjecanje, izrade od papira, drva, čavlića......

Stvarno nikada kao ove godine, okupljam učenike u radionici od malih do onih velikih.

   


[OPŠIRNIJE]ELEKTRANE U HRVATSKOJ
Sanja Vidović / datum: 7. 12. 2021. 09:08

U sklopu eTwinning projekta MALE TEHNIČKE RADIONICE III na satu tehničke kulture s osmim razredima odradili smo temu elektrane. Zadatak koji su učenici osmih razreda trebali istražiti je Elektrane u Hrvatskoj i u digitalnom alatu Canva napraviti plakat jedne od elektrana.

Njihov uradak možete vidjeti: 

https://www.canva.com/design/DAErUjl9prs/qHDciZUELhmsrFjhU-XJVw/watch?utm_content=DAErUjl9prs&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

 

Pogledajte uradak 8.c razreda:

https://www.emaze.com/@AOQZTWCLW/elektrane?autoplay


[OPŠIRNIJE]Visokogradnja i niskogradnja kroz naše ulice
Sanja Vidović / datum: 6. 12. 2021. 17:51

U sklopu eTwinning projekta NAŠIM ULICAMA učenici šestog razreda u temi GRADITELJSTVO istraživali su ulicama našeg grada nikogradnju i visokogradnju. Učenici su odradili plakat u digitalnom obliku.

   


[OPŠIRNIJE]Promet našim ulicama
Sanja Vidović / datum: 6. 12. 2021. 17:43

U sklopu eTwinning projekta NAŠIM ULICAMA učenici petih razreda promatrali su prometne znakove i prometne situacije u ulicama kroz koje prolaze. Šetnjom kroz ulice ponovili smo prometne znakove i prometne situacije na koje smo naišli.

Učenici su kasnije napravili mapu grada, odnosno ulica kroz koje prolaze od kuće do škole. Nastali su vrlo zanimljivi radovi.

Više možete pogledati u priloženim dokumentima.

 


[OPŠIRNIJE]Posjet TEHNIČARA Parku znanosti
Sanja Vidović / datum: 18. 10. 2021. 13:53

U petak 15. listopada 2021. članovi Kluba mladih tehničara Nazorovci posjetili su Park znanosti u Oroslavju u sklopu terenske nastave.Posjet se sastojao od obilaska pod stručnim vodstvom trojice braće koja vode Park znanosti; Luka, Matija i Tomica Veverec, te radionica. 

Park čine eksponati koje osmišljavaju, izvode i nude trojica braće od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja prirodnih znanosti. 

Vidjeli smo razne eksponate, a na kraju izradili jedan - impulsno njihalo kao skupina, gdje smo si uloge podijelili sami; voditelj grupe, projektant, konstruktor i izvršitelj. Bilo je jako zanimljivo i zabavno, kroz zabavu i igru upoznali smo Pitagorin poučak, na kojem principu radi njihalo, periskop i što je to inercija.

 


[OPŠIRNIJE]Novi radio o projektu Našim ulicama
Sanja Vidović / datum: 12. 10. 2021. 09:48

O uključivanju u novi eTwinning projekt kontaktirao nas je i Novi radio, te napravio intervju o provođenju projekta i koliko je sam projekt zanimljiv učenicima. Više o tome možete pogledati na slijedećem linku:

https://novi-radio.hr/nasim-ulicama-novi-etwinning-projekt-os-v-nazora/


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt NAŠIM ULICAMA
Sanja Vidović / datum: 28. 9. 2021. 12:59

Projekt Našim ulicama opisuje mjesto u kojem učenici žive na zanimljiv i konkretan način kroz promatranje ulica i kuća pokraj kojih svakodnevno prolaze. Projekt je zamišljen kao istraživački tijekom cijele nastavne godine 2021./2022., te se može istraživati kroz sve nastavne predmete. Uključeni su učenici predmetne nastave u osnovnoj školi, učenici s teškoćama u razvoju, ali postoji mogućnost da se u projekt uključe i stariji i mlađi učenici te na taj način doprinesu istraživanju ulica svoga mjesta.


Osim toga učenici se upoznaju s ulicama drugih gradova naše domovine, ali i drugih europskih gradova kroz oči i ruke učenika drugih škola, a pod vodstvom učitelja i kreativnih metoda rada. Učitelji koriste razne digitalne alate za provođenje projekta, a kako bi učenicima pokazali primjenu metoda rada na konkretnom primjeru.


Učenici istražuju ulice na svoj način i prikazuju rezultate istraživanja u Twinspace portalu kroz fotografiju, tehnički i likovni crtež, tehničke tvorevine...

 


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt Male tehničke radionice III
Sanja Vidović / datum: 28. 9. 2021. 12:56

Projekt „Male tehničke radionice III“ pokrenut je na platformi eTwinning, s ciljem poticanja učenika i učenica za razvijanje tehničko - tehnoloških vještina i znanja, razvijanju kreativnosti, praktičnih vještina, obrade materijala i uporabe IKT-a. 

Projekt će omogućiti prezentaciju inovativnih i samostalnih kreacija učenika u području tehničkog stvaralaštva, a koje su tijekom školske godine nastale u nastavnom i izvannastavnom radu. Također, sudjelovanjem u projektu učenici će upoznati partnere i njihove škole, te ostvariti suradnju i razmjenu ideja

Naša škola se također uključila u projekt, kako bi pokazali što naši učenici izrađuju u toku školske godine u predmetu tehnička kultura i na izvannastavnim aktivnostima.


[OPŠIRNIJE]RSS


Tehnička kultura

JEDAN SAT TEHNIČKE KULTURE U 7. RAZREDU

Tehnika, tehnologija, tehnološki i radni proces

 

 

 

 

preskoči na navigaciju