preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Đakovo

Login
STEM projekt

"Zajedno za zelenu, konkurentnu i uključivu Europu"

"Hrvatska i Norveška snažnije uz STEM"

"RaSTEMo zajedno za prosperitetnu budućnost"

            

 

Visit data.eeagrants.org and explore results from the EEA and Norway Grants. 

VIRTUALNA KNJIŽNICA
OŠ "VLADIMIR NAZOR" 
ĐAKOVO

  

E-sigurnost

 

 

 

 

VRIJEME

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Anketa
Ovu školsku godinu namjeravam završiti s:





 

 

 

 

 

 

ŠKOLSKI INKLUZIVNI DOKUMENT

 

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Vijesti iz CARNet-a
Korisno

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 4. 2011.

Ukupno: 560130
Ovaj tjedan: 984
Danas: 71
Školsko zvono

Prijepodne

1. sat       8:00   -   8:45

2. sat       8:50   -   9:35

3. sat       9:45  -  10:30

4 .sat     10:45  -  11:30

5. sat     11:35  -  12:20

6. sat     12:25  -  13:10

                      7./0. sat  13:10 - 13:55                       

Poslijepodne

1. sat     14:00  -  14:45

2. sat     14:50  -  15:35

3. sat     15:45  -  16:30

4. sat     16:45  -  17:30

5. sat     17:35  -  18:20

6. sat     18:25  -  19:10

ZA NAJMLAĐE

Posjetite...

 

 

 
 
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
4.a SUDJELOVAO NA FESTIVALU ZNANOSTI na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku
Autor: Jasna Mikić, 19. 4. 2018.

Učenici 4.a razreda sudjelovali su na XVI. FESTIVALU ZNANOSTI na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku s temom OTKRIĆA

Znanstvenici i suradnici Sveučilišta u Osijeku zajedno  sa studentima  pripremili su zanimljiv program u kojem  smo aktivno sudjelovali.

Na radionici „Otkrijte što sve sendvič vidi tijekom probave“ smo saznali od čega se hrana sastoji, te kako prolazi kroz uvećani model probavnog sustava, od ulaska u ustima do izlaska neprobavljenog ostatka! Saznali smo  što se s hranom događa u pojedinim organima, koje izlučevine su prisutne i potrebne te gdje se pojedine komponente apsorbiraju.

U laboratoriju biljne kozmetike zajedno smo pravili kreme, balzame, šumeće kuglice za kupanje te dezodorans kreme koje se vrlo lako mogu napraviti i u vlastitom domu

 Primjenom određenog voća i povrća odredili smo  jesu li kemikalije koje koristimo u svakodnevnom životu kisele, neutralne ili lužnate. Izazivali smo burne reakcije s nekim tvarima. Proizveli smo  male prirodne i mirišljave bombe. Iz svakog pokusa smo  nešto i naučili. Iz jednog pokusa smo naučili kako spriječiti  jabuke da promijene boju i postanu smeđe, a na primjeru povrća naučili smo  i kako to točno biljke upijaju vodu koja im je važna za život i rast.

Naučili smo ako  isključimo  samo jedno od osjetila da ne možemo biti sigurni da je ono što vidimo ili osjetimo, bilo osjetilom okusa ili njuha, zaista onakvo kakvo se čini

Na radionicama smo kroz kratku prezentaciju, kviz, pano i zanimljivu interakciju  naučili  koji su to osnovni elementi periodnog sustava elemenata te gdje se mogu pronaći u prirodi i u svakodnevnom okruženju. Sadržaj radionice  ponovili smo   kroz kratak  kviz

Na radionici „Otkriće boja u hrani„ smo  saznali  što je boja, zašto je hrana obojena te koje to molekule daju hrani boju. Također smo  naučiti kako sačuvati boju hrane tijekom pripreme te svijetli li hrana u mraku.

Više slika pogledajte OVDJE.                                                         

Učiteljica: Irena Rimac






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju