Povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje naši prvašići posjetili su školski pekarski praktikum Srednje strukovne škole Antuna Horvata. Naučili su od čega nastaje brašno te kakva hrana je najzdravija za pravilan rast i razvoj djece. Zajedno su mijesili tijesto, valjali ga te pravili razne oblike koje su pekli, a na kraju i degustirali.
Hvala profesorici Mariji Batori i njenim učenicama što su nas ugostili i pokazali koliko nam je važno i kako može biti zanimljivo pekarsko zanimanje! (piše: učiteljica Ana Brataljenović)
“OLGA LENGYEL” INSTITUT IZ NEW YORKA DODIJELIO NOVČANA SREDSTVA PROJEKTU “PRIČA O DJEČAKU”
Važnost i potencijal projekta Priča o dječaku u kojemu sudjeluju učenici 8.b razreda u sklopu nastave Hrvatskoga jezika, a u suradnji s Gimnazijom A.G. Matoša iz Đakova, prepoznala je međunarodna organizacija Olga Lengyed Institute koja je našoj školi i gimnaziji...