preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Đakovo

Login
STEM projekt

"Zajedno za zelenu, konkurentnu i uključivu Europu"

"Hrvatska i Norveška snažnije uz STEM"

"RaSTEMo zajedno za prosperitetnu budućnost"

            

 

Visit data.eeagrants.org and explore results from the EEA and Norway Grants. 

VIRTUALNA KNJIŽNICA
OŠ "VLADIMIR NAZOR" 
ĐAKOVO

  

E-sigurnost

 

 

 

 

VRIJEME

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Anketa
Ovu školsku godinu namjeravam završiti s:





 

 

 

 

 

 

ŠKOLSKI INKLUZIVNI DOKUMENT

 

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Vijesti iz CARNet-a
Korisno

Maskembal

 

Odgojno-obrazovne skupine

Pri našoj osnovnoj školi već dugi niz godina djeluju i rade četiri odgojno-obrazovne skupine, a revno i strpljivo ih vode četiri učiteljice-defektolozi.

Učenici su podijeljeni u četiri skupine prema dobnim razlikama, ali u većini aktivnosti skupine aktivno surađuju i međusobno se pomažu.

U radu s učenicima prati se propisani godišnji plan i program, no uz to se svakome učeniku pristupa potpuno individualno te se aktivnosti i zadaci usklađuju s njegovim interesima i mogućnostima.

Obilježavaju se svi važni i svečani datumi i dani kao što su Dani kruha. Dani jabuka. Svjetski dan štednje, Sveti Nikola, Božić i mnogi drugi.

Učiteljicama i defektolozima ove su se godine pridružile dvije pomoćnice u nastavi čime je njihov rad podignut na još višu znanstvenu razinu, a suradnja i razvitak kvalitetne emocionalne klime uvelike su potpomognuti i poboljšani.

Rad skupina od početaka do danas

Od školske godine 2001./2002. pri Osnovnoj školi „Vladimir Nazor” djeluje i radi odgojno-obrazovna skupina za djecu s posebnim potrebama UMR. Učenici su polazili istu skupinu s ciljem socijalizacije te su bili pod razredništvom defektologinje Valentine Maršić.  Nakon nekoliko mjeseci skupina se dijeli na dvije skupine prema planu i programu za djecu s posebnim potrebama. Učenike od tada vode dvije defektologinje koje u radu prate nastavni plan i program, trude se pratiti i obilježavati sve značajnije datume i mnogo vremena provoditi povezujući obrazovne sadržaje sa živim iskustvom tako što se boravi na vanjskom zraku te posjećuje značajnije ustanove u gradu.

Školske godine 2005./2006. formirale su se 4 odgojno–obrazovne skupine zbog povećanja broja polaznika. Od tada djeluju i rade svakodnevno unapređujući svoja znanja i aktivnosti.

Kroz skupine je prošlo mnogo učenika i učiteljica. Neki su učenici završili školovanje, a drugi su pak prešli u druge ustanove i/ili centre.

Nastavni sadržaji obogaćen je nastavom vjeronauka pod vodstvom vjeroučiteljice te nastavom TZK koja se održava 1 sat tjedno u sportskoj dvorani. Uvelike su nam od pomoći didaktička sredstva što smo ih dobili kako od strane škole, tako i od brojnih donatora. U radu nam, također, veliku potporu pruža stručno–razvojna služba škole i ravnatelj, te suradnja s defektologinjama iz posebnih odjela i učiteljicama razredne nastave. Napredovanje učenika prati se svakodnevno u školskom procesu, ali je neizostavna i suradnja s roditeljima učenika.

Danas skupine pohađa 22 učenika pod vodstvom 4 učiteljice defektologinje koje se trude i ulažu sve svoje snage kako bi djeca napredovala iz dana u dan, te život i rad bio zanimljiviji, veseliji i kvalitetniji.

Darovi za učenike naših skupina

Dio naše školske zajednice čine i djeca koja su posebna, koja imaju velika srca i puno ljubavi za sve ljude koji ih okružuju. Isto tako njima je potrebna malo veća pomoć u učenju i svladavanju svakodnevnih životnih prepreka. To je 21 dijete različitih uzrasta. Oni su podijeljeni u 4 skupine prema uzrastu i sposobnostima, a za njih se brinu 4 učiteljice defektologinje koje imaju pomoć dviju asistentica. Korištenje didaktičkih igračaka olakšava njihovo učenje, a učenici koriste igračke firme Bauerfeind (firma se inače bavi proizvodnjom i prodajom ortopedskih pomagala). Upravo zato, firma je odlučila pomoći djeci u njihovom radu i darovali su im novi pribor. Djeca su izuzetno sretna i zadovoljna novim didaktičkim igračkama, a to su otvoreno pokazali.

            Suradnja s firmom Bauerfeind započela je u rujnu 2011. godine, a učenici se nadaju da će njihova suradnja s firmom trajati što duže.

 

Album - skupine

Album: SPORTSKE IGRE


Prezentacija

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku


preskoči na navigaciju