preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Đakovo

Login
STEM projekt

"Zajedno za zelenu, konkurentnu i uključivu Europu"

"Hrvatska i Norveška snažnije uz STEM"

"RaSTEMo zajedno za prosperitetnu budućnost"

            

 

Visit data.eeagrants.org and explore results from the EEA and Norway Grants. 

VIRTUALNA KNJIŽNICA
OŠ "VLADIMIR NAZOR" 
ĐAKOVO

  

E-sigurnost

 

 

 

 

VRIJEME

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Anketa
Ovu školsku godinu namjeravam završiti s:





 

 

 

 

 

 

ŠKOLSKI INKLUZIVNI DOKUMENT

 

Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Vijesti iz CARNet-a
Korisno

Maskembal

 

Odgojno-obrazovne skupine

Pri našoj osnovnoj školi već dugi niz godina djeluju i rade četiri odgojno-obrazovne skupine, a revno i strpljivo ih vode četiri učiteljice-defektolozi.

Učenici su podijeljeni u četiri skupine prema dobnim razlikama, ali u većini aktivnosti skupine aktivno surađuju i međusobno se pomažu.

U radu s učenicima prati se propisani godišnji plan i program, no uz to se svakome učeniku pristupa potpuno individualno te se aktivnosti i zadaci usklađuju s njegovim interesima i mogućnostima.

Obilježavaju se svi važni i svečani datumi i dani kao što su Dani kruha. Dani jabuka. Svjetski dan štednje, Sveti Nikola, Božić i mnogi drugi.

Učiteljicama i defektolozima ove su se godine pridružile dvije pomoćnice u nastavi čime je njihov rad podignut na još višu znanstvenu razinu, a suradnja i razvitak kvalitetne emocionalne klime uvelike su potpomognuti i poboljšani.

Rad skupina od početaka do danas

Od školske godine 2001./2002. pri Osnovnoj školi „Vladimir Nazor” djeluje i radi odgojno-obrazovna skupina za djecu s posebnim potrebama UMR. Učenici su polazili istu skupinu s ciljem socijalizacije te su bili pod razredništvom defektologinje Valentine Maršić.  Nakon nekoliko mjeseci skupina se dijeli na dvije skupine prema planu i programu za djecu s posebnim potrebama. Učenike od tada vode dvije defektologinje koje u radu prate nastavni plan i program, trude se pratiti i obilježavati sve značajnije datume i mnogo vremena provoditi povezujući obrazovne sadržaje sa živim iskustvom tako što se boravi na vanjskom zraku te posjećuje značajnije ustanove u gradu.

Školske godine 2005./2006. formirale su se 4 odgojno–obrazovne skupine zbog povećanja broja polaznika. Od tada djeluju i rade svakodnevno unapređujući svoja znanja i aktivnosti.

Kroz skupine je prošlo mnogo učenika i učiteljica. Neki su učenici završili školovanje, a drugi su pak prešli u druge ustanove i/ili centre.

Nastavni sadržaji obogaćen je nastavom vjeronauka pod vodstvom vjeroučiteljice te nastavom TZK koja se održava 1 sat tjedno u sportskoj dvorani. Uvelike su nam od pomoći didaktička sredstva što smo ih dobili kako od strane škole, tako i od brojnih donatora. U radu nam, također, veliku potporu pruža stručno–razvojna služba škole i ravnatelj, te suradnja s defektologinjama iz posebnih odjela i učiteljicama razredne nastave. Napredovanje učenika prati se svakodnevno u školskom procesu, ali je neizostavna i suradnja s roditeljima učenika.

Danas skupine pohađa 22 učenika pod vodstvom 4 učiteljice defektologinje koje se trude i ulažu sve svoje snage kako bi djeca napredovala iz dana u dan, te život i rad bio zanimljiviji, veseliji i kvalitetniji.

Darovi za učenike naših skupina

Dio naše školske zajednice čine i djeca koja su posebna, koja imaju velika srca i puno ljubavi za sve ljude koji ih okružuju. Isto tako njima je potrebna malo veća pomoć u učenju i svladavanju svakodnevnih životnih prepreka. To je 21 dijete različitih uzrasta. Oni su podijeljeni u 4 skupine prema uzrastu i sposobnostima, a za njih se brinu 4 učiteljice defektologinje koje imaju pomoć dviju asistentica. Korištenje didaktičkih igračaka olakšava njihovo učenje, a učenici koriste igračke firme Bauerfeind (firma se inače bavi proizvodnjom i prodajom ortopedskih pomagala). Upravo zato, firma je odlučila pomoći djeci u njihovom radu i darovali su im novi pribor. Djeca su izuzetno sretna i zadovoljna novim didaktičkim igračkama, a to su otvoreno pokazali.

            Suradnja s firmom Bauerfeind započela je u rujnu 2011. godine, a učenici se nadaju da će njihova suradnja s firmom trajati što duže.

 

Album - skupine

Album: ZLATNA GREDA

[1] 2 3 4 Sljedeća Zadnja
Prezentacija
Picture 001
Picture...
Preuzmi sliku
Picture 002
Picture...
Preuzmi sliku
Picture 003
Picture...
Preuzmi sliku
Picture 004
Picture...
Preuzmi sliku
Picture 005
Picture...
Preuzmi sliku
Picture 006
Picture...
Preuzmi sliku
Picture 007
Picture...
Preuzmi sliku
Picture 008
Picture...
Preuzmi sliku
Picture 009
Picture...
Preuzmi sliku
Picture 010
Picture...
Preuzmi sliku
Picture 011
Picture...
Preuzmi sliku
Picture 012
Picture...
Preuzmi sliku



[1] 2 3 4 Sljedeća Zadnja


preskoči na navigaciju