preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Đakovo

Login
OKVIRNI VREMENIK PISANIH
PROVJERA ZNANJA 
2.polugodište

  

 

 

 

 

VRIJEME

 

VIRTUALNA ŠETNJA

 POPIS UDŽBENIKA I DOM-A
  ZA ŠKOLSKU GODINU

      2020./2021.

 
 
 
 
 
Anketa
Ovu školsku godinu namjeravam završiti s:

RAZREDNA PRAVILA 2014.

 

 

ZANIMLJIVOSTI NAŠE ŠKOLE

Želite se baviti nekim sportom, a ne znate kojim…?

Volite plesati i pjevati, a ne znate gdje…?

Možda u ovim prijedlozima pronađete baš svoj hobi!!!

 

 

ŠKOLSKI INKLUZIVNI DOKUMENT

 

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisno

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježavanje Europskog dana jezika na malo drugačiji način (autor: Sanja Lišnjić)
Autor: Snježana Krišto, 6. 10. 2020.

Unatoč epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi u hrvatskim školama u našoj školi smo i ove godine u aktivu stranih jezika javno obilježili Europski dan jezika koji se slavi 26. rujna širom Europe. Budući da je jezična raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja i ključni čimbenik bogate kulturne baštine našeg kontinenta, Vijeće Europe promiče višejezičnost u cijeloj Europi. U našoj školi imamo dugogodišnju tradiciju poučavanja njemačkog, engleskog i mađarskog jezika.


          S učenicima smo provele pregršt aktivnosti vezane uz temu Europski dan jezika unutar svojih razreda, a prikazale na digitalnoj online platformi Padlet. Učenici su s oduševljenjem prihvatili aktivnosti koje smo osmislilile i pokazali iznimnu kreativnost - tako ćemo iz humorističnog skeča o stereotipima saznati zašto su propuh i ‘ladni beton neprijatelj broj jedan za zdravlje; poslušati raznorazne pozdrave i izričaje na različitim europskim jezicima koje su učenici naučili uz pomoć aplikacije Duolingo; pročitat ćemo neke pjesme koje su učenici pisali na njemačkom jeziku, ali također učeničke prijevode hrvatskih pjesama  na njemački jezik; saznat ćemo kako se na mađarskom kažu neke poznate fimske fraze kao što je ‘I’ll be back!’, koja je važnost učenja stranih jezika iz perspektive učenika; upoznati se s neobičnim hobijem  učenika naše škole koji uči jedan azijski jezik te vidjeti i mnoge druge aktivnosti.

          U organizaciji s nama je sudjelovala kolegica Alenka Taslak iz OŠ ,,Dora Pejačević’’ Našice, a pridružile su nam  se učiteljica hrvatskog jezika iz naše škole Mira Racić te kolegice iz stranih jezika iz OŠ ,,Dobriša Cesarić’’, Osijek, OŠ ,,Josipa Antuna Ćolnića’’ Đakovo i iz OŠ ,,Višnjevac’’.

Pa zaronimo u magični svijet stranih jezika – kako biste vidjeli navedene aktivnosti kliknite na sljedeću poveznicu https://padlet.com/ihmt39/k9dtu2du3gmg7yaz .

 

Učiteljice aktiva stranih jezika:

Ivana Hrastović-Mandarić, Željka Starčević, Snježana Krišto, Katarina Kovačić, Anita Kočiš, Jelena Slijepčević, Sanja Lišnjić

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju